Medicinske gasser

Fagnetværksgruppen har hospitalsrelaterede gasser/luftarter som fokusområde og består aktuelt (27. april 2017) af 31 medlemmer.

Det er nu tre år siden, at en arbejdsgruppe for FSD lavede en revideret udgave af rekommandationen fra 1996 ”Medicinske Gasser – en rekommandation for kvalitet af medicinske gasser”. I 2014 blev der også udarbejdet kontrolskemaer for medicinske gasser.

Formålet med denne netværksgruppe er bl.a. at gå det seneste materiale igennem for at finde ud af, om det stadig er aktuelt, og hvordan vi kan komme videre.

Netværksgruppen kan med fordel forholde sig til nye eller andre emner inden for medicinske gasser, som endnu ikke har været berørt. Det kunne fx være laboratoriegasser, gasudtagsfarver, anæstesigasser, udsug m.m. Det konkrete arbejdsområde, som fagnetværksgruppen kommer til at beskæftige sig med, afgøres af gruppens medlemmer.

Her på siden kan du finde referater og materialer fra de tidligere møder i fagnetværket om medicinske gasser.

Det femte møde i netværksgruppen for medicinske gasser er den 21. august 2017 kl. 9.30-14.00 på Odense Universitetshospital, hvor funktionsleder John Meistrup vil være vært for mødet.

Har du lyst til at være en del af netværket, kan du kontakte Thorkil Vandborg.

24
apr
2017

4. netværksmøde

medicinske-gasser-fagnetvark-fsta

Det fjerde møde i FSTA’s fagnetværk om medicinske gasser blev holdt den 24. april 2017 på Aalborg Universitetshospital. Læs referatet fra mødet, hvor temaet var at forstå apparaturernes funktioner ved de to anlægstyper diatermi og anæstesi.

08
nov
2016

3. netværksmøde

medicinske-gasser-fagnetvark-fsta

Det tredje møde i FSTA’s fagnetværk om medicinske gasser fandt sted den 8. november 2016 på Aarhus Universitetshospital. Læs referatet og se oplægget om centrale vakuumforsyninger til hospitalssektoren, som Steen Rasmussen fra Granzow bidrog med.

09
jun
2016

2. netværksmøde

medicinske-gasser-fagnetvark-fsta

Det andet møde i FSTA’s fagnetværk om medicinske gasser fandt sted den 9. juni 2016 på Kolding Sygehus. Læs referatet og hent dokumenter fra mødet om tekniske forskrifter for gasser og udtagstyper for medicinske gasser.

04
feb
2016

1. netværksmøde

medicinske-gasser-fagnetvark-fsta

Det første møde i FSTA’s fagnetværk om medicinske gasser fandt sted den 4. februar 2016 hos ALECTIA. Læs referatet fra opstartsmødet, hvor det bl.a. blev besluttet, hvilke områder fagnetværket vil beskæftige sig med.