Beretninger fra IFHE 2016

Fire bestyrelsesmedlemmer og en række medlemmer i FSTA deltog i The International Federation of Hospital Engineering (IFHE) verdenskongres, der fandt sted i Haag i Holland den 17.-20. april.

Der var mere end 900 deltagere fra 37 lande, flere end 100 udstillere og 35 foredrag, der alle kredsede om brugen af teknologi for at kunne tilbyde en effektiv behandling og pleje til patienterne.

Kongressen satte bl.a. fokus på sikkerheden omkring hospitalernes tekniske installationer. Et område, som netop nu har stor bevågenhed på verdensplan.

”Redundans har været et nøgleord inden for el-forsyninger til hospitalerne for at opnå større sikkerhed. Det betyder bl.a., at det stadig er muligt at drive de vitale dele af hospitalet, hvis strømmen forsvinder. Det sikres med lokale el-producerende anlæg, der starter op, hvis hospitalet eller byen oplever strømsvigt,” siger Thorkil Vandborg og fortsætter:

”Kongressen gjorde det tydeligt, at man nu i hele verden begynder at tænke på sikkerhedssystemer, når det gælder ventilation, varme- og vandforsyning. Det er ikke noget, vi har beskæftiget os særlig meget med i Danmark, fordi man har ment, at det allerede var sikkert. Men hvis ventilationen forsvinder, vil det få store konsekvenser for driften, da det ikke vil være muligt at operere.”

Ifølge Thorkil Vandborg er vi i Danmark så småt begyndt at hæve sikkerhedsniveauet, da vi stadig kun ligger på TIER I og TIER II. For at opnå en sikkerhed på 99,9 procent kræver det, at sikkerhedsniveauet hæves til TIER IV, der er det højeste niveau.

Indretning af sengestuer var også et af verdenskongressens temaer. Både i udlandet og herhjemme arbejdes der i højere grad med standardrum. Noget, som for alvor først er kommet på dagsordenen i Danmark med kvalitetsfondsprojekterne. Ved at indrette ambulatorier, sengestuer og operationsstuer ens bliver patientsikkerheden højnet, fordi hospitalspersonalet ved, hvor de nødvendige ting kan findes.

Foruden de faglige indlæg deltog FSTA bl.a. i den officielle kongresmiddag, der blev holdt i Louwman Museum, som er verdens ældste private samling af 250 antikke og klassiske biler.

Turen bød også på en festaften i Madurodam, der er en udendørs park, hvor de vigtigste hollandske monumenter og bygninger kan opleves i minature-format.

FSTA var desuden vært for det nordiske træf, hvor Danmark mødtes med repræsentanter fra Norge og Island og indtog middag på 42. etage i Hollands højeste bygning.

Den næste verdenskongres i IFHE foregår i Brisbane i Australien den 6.-11. oktober 2018. Læs mere.

Se film med billeder fra verdenskongressen 2016.