Commissioning

Der tales og skrives meget om commissioning i sygehusbyggeri – både i forhold til igangværende og kommende byggeprojekter.

Der er meninger om for meget commissioning i sygehusbyggeri – “det koster jo på den korte bane”. Samtidig er der meninger om for lidt commissioning i sygehusbyggeri – “det koster jo på den lange bane”.

Nogle mener, at gældende DS 3090 skal følges slavisk fra sygehusbyggeriets ideoplæg til fem års gennemgang. Nogle mener, at commissioning skal tilpasses mere pragmatisk til vilkårene for det aktuelle sygehusbyggeri. Og hvordan er det lige med DGNB-certificering – har vi glemt, at commissioning-processen også indgår her?

Der er mange holdninger og tilgange til commissioning i sygehusbyggeri. Derfor har FSTA etableret et fagnetværk, hvor formålet er erfaringsudveksling mellem bygherre, commissioning-ledelsen og commissioning-deltageren med fokus på driftsoptimering, et velfungerende sygehusbyggeri og udvikling af en kompetent driftsorganisation.

Fagnetværket er åbent for alle FSTA-medlemmer og er særligt relevant for entreprenører, rådgivere og bygherrer.

Her på siden kan du finde referater og materialer fra møderne.

Det tredje møde i FSTA’s fagnetværk om commissioning i sygehusbyggeri vil finde sted senere på året. Dato fastsættes senere på året. 

Har du lyst til at være en del af fagnetværket, kan du kontakte bestyrelsesmedlem Claus Niehburg Bernthsen, der er tovholder på fagnetværket om commissioning i sygehusbyggeri. Til daglig er han byggeteknisk chef på Næstved, Slagelse og Roskilde sygehuse og arbejder med commissioning i Kvalitetsfondsbyggeri Køge.

06
May
2019

2. netværksmøde

Hospital drift arkitektur teknik

Det andet møde i FSTA’s nye fagnetværk om commissioning i sygehusbyggeri fandt sted den 6. maj 2019 på Slagelse Sygehus. På mødet var der blandt andet fokus på Blowerdoortest på sygehusbyggeri, hvordan en totalentreprenør tackler egen Cx-lederrolle og Danske Regioners undersøgelse af udfordringerne med at idriftsætte nyt sygehusbyggeri. 

05
Mar
2018

1. netværksmøde

Commissioning i sygehusbyggeri

Det første møde i FSTA’s nye fagnetværk om commissioning i sygehusbyggeri fandt sted den 5. marts på Nyt OUH. Se materialerne fra dagens oplæg og læs referatet.