Commissioning

Der tales og skrives meget om commissioning i sygehusbyggeri – både i forhold til igangværende og kommende byggeprojekter.

Der er meninger om for meget commissioning i sygehusbyggeri – “det koster jo på den korte bane”. Samtidig er der meninger om for lidt commissioning i sygehusbyggeri – “det koster jo på den lange bane”.

Nogle mener, at gældende DS 3090 skal følges slavisk fra sygehusbyggeriets ideoplæg til fem års gennemgang. Nogle mener, at commissioning skal tilpasses mere pragmatisk til vilkårene for det aktuelle sygehusbyggeri. Og hvordan er det lige med DGNB-certificering – har vi glemt, at commissioning-processen også indgår her?

Der er mange holdninger og tilgange til commissioning i sygehusbyggeri. Derfor har FSTA etableret et fagnetværk, hvor formålet er erfaringsudveksling mellem bygherre, commissioning-ledelsen og commissioning-deltageren med fokus på driftsoptimering, et velfungerende sygehusbyggeri og udvikling af en kompetent driftsorganisation.

Fagnetværket er åbent for alle FSTA-medlemmer og er særligt relevant for entreprenører, rådgivere og bygherrer. Fagnetværket består aktuelt af 44 medlemmer.

Har du lyst til at være en del af fagnetværket, kan du kontakte Jesper Tanggaard, der er tovholder på fagnetværket om commissioning i sygehusbyggeri. Til daglig er Jesper Senior Chief Consultant hos Rambøll.

Her på siden kan du finde indbydelse til kommende møder samt referater og materialer fra møderne:

09
May
2023

5. Netværksmøde: Commissioning

Commissioning i sygehusbyggeri

Fagnetværket for Commissioning – et fagnetværk med fokus på erfaringsudveksling mellem bygherre, commissioning-ledelsen og commissioning-deltageren – holder netværksmøde d. 9. maj 2023. på Nyt Aalborg Universitetshospital.

21
Sep
2020

4. netværksmøde: Commissioning

Commissioning i sygehusbyggeri

OBS: Netværksmødet rykkes pga. det stigende smittetryk for corona. Ny mødedato følger.

23
Mar
2020

3. netværksmøde: Commissioning

Commissioning i sygehusbyggeri

OBS: Tredje netværksmøde i FSTA’s nye fagnetværk om commissioning i sygehusbyggeri udskydes til ubestemt tid grundet den udbredte coronavirus og regeringens seneste udmeldinger om afholdelse af arrangementer. Mere information følger.

06
May
2019

2. møde: Commissioning

Hospital drift arkitektur teknik

Det andet møde i FSTA’s nye fagnetværk om commissioning i sygehusbyggeri fandt sted den 6. maj 2019 på Slagelse Sygehus. På mødet var der blandt andet fokus på Blowerdoortest på sygehusbyggeri, hvordan en totalentreprenør tackler egen Cx-lederrolle og Danske Regioners undersøgelse af udfordringerne med at idriftsætte nyt sygehusbyggeri. 

05
Mar
2018

1. møde: Commissioning

Commissioning i sygehusbyggeri

Det første møde i FSTA’s nye fagnetværk om commissioning i sygehusbyggeri fandt sted den 5. marts på Nyt OUH. Se materialerne fra dagens oplæg og læs referatet.