FSTA Årskonference

FSTA er et fagligt netværk og vidensforum, der drives og udvikles på baggrund af en høj faglighed blandt medlemmerne og bygger på deres evne til at forøge vidensniveauet og kvaliteten af sygehusdrift og -byggeri i Danmark.

Det sker bl.a. hvert år på FSTA’s Årskonference. Her deltager flere hundrede professionelle aktører, som har indflydelse på og erfaring med de forskellige fagområder inden for sygehusbyggeri og hospitalsdrift. Gennem bl.a. foredrag præsenteres deltagerne for aktuelle temaer og viden inden for det danske sundheds- og hospitalsvæsen.

FSTA Årskonference 2022 holdes på Hotel Nyborg Strand onsdag den 28. september til fredag den 30. september 2022.

Her på siden finder du beretninger fra nogle af deltagerne i FSTA Årskonference 2021.

Se også filmen fra tidligere Årskonference:

Se præsentationer og program fra de seneste år: 2021, 2019, 201820172016, 2015, 2014 og 2013.

Deltagere i FSTA’s Årskonference 2021

Her fortæller udstillere og konferencedeltagere om, hvorfor de er med til årskonferencen, og hvad de tager med sig hjem.

Specialkonsulent Anne Sigh, OUH Region Syddanmark: Bæredygtighed, teknologi og inspiration udefra

”Jeg er her for at møde folk fra branchen og blive inspireret af fagfolk, som arbejder med sygehusprojekter ud fra andre fagligheder end min egen,” siger Anne Sigh, som er med på FSTA’s Årskonference for første gang i 2021.

Anne Sigh arbejder til daglig som specialkonsulent med ledelsesbetjening tilknyttet opførelsen af det nye OUH. Hun er kandidat i statskundskab og dermed en noget atypisk deltager blandt de mange ingeniører, maskinmestre og arkitekter, som traditionelt set mødes i FSTA.

”Det er meget relevant for mig at høre de mange foredrag om bæredygtighed og Verdensmålene samt om teknologiudvikling, da det giver anledning til refleksion. Der er et stort fokus på klima og bæredygtighed, som naturligt løbende bliver en større del af vores måde at arbejde på og tænke byggeri på. Det er meget inspirerende at høre om erfaringerne fra andre regioner og få konkrete eksempler på, hvordan vi kan gør tingene anderledes og lære af erfaringerne,” siger hun og tilføjer, at hun oplever en stor faglig bredde og kompetence på konferencen.

Jens Ole Hansen: Det må gerne være meget fagligt

Jen Ole Hansen, som er specialist og maskinmester hos Region Hovedstadens Center for Ejendomme, arbejder med drift, vedligeholdelse og overvågning af køleanlæg, vandbehandling, trykluft- og vakuuminstallationer mm. på Rigshospitalet. For ham må FSTA’s Årskonference gerne være endnu mere faglig:

”Jeg kommer fra en stor organisation, hvor vi skiftes til at deltage, så jeg er ikke med hvert eneste år. Men i 2021 er det altså min tur,” siger han og tilføjer:

”Det er fint at få lov at være med en gang imellem og at møde maskinmestre fra andre hospitaler, som arbejder med det samme som mig. Og det er fint at komme ud at høre, hvad der rører sig rundt omkring.”

På årets konference har han valgt at følge oplæggene om bæredygtighed og FN’s Verdensmål. I den forbindelse savner han fokus på energirenovering og effektivitet:

”Vi har et omfattende energirenoveringsprojekt i gang på Rigshospitalet. Her fylder køling, som jeg arbejder med, en hel del, så det ville jeg gerne dykke endnu mere ned i på konferencen.”

Søren Krogh Christiansen: 30 leverandørbesøg på to dage

Søren Krogh Christiansen fra Aarhus Universitetshospital, Psykiatrien er for nyligt tiltrådt det nye job som driftskoordinator her. For ham har FSTA’s Årskonference dog været et fast programpunkt for gennem mange år – og derfor også i 2021.

”I en travl hverdag har jeg ikke tid til at orientere mig så meget om, hvad der rører sig af nye ting blandt leverandørerne og kollegerne fra andre dele af landet. Det kan jeg samle op her på en meget effektiv måde,” siger han og uddyber:

”En tur rundt i udstillingsområdet giver mig en opdatering på masser af udstyr, teknik og nye løsninger. Det er dejligt, at konferencen bakkes op af så mange leverandører. Det gør bare arrangementet endnu mere værdifuldt og giver et godt supplement til alle foredrag og workshops.”

Eftersom Søren Krogh Christiansen for nyligt er kommet til psykiatrien, har den del af Årskonferencens program, som omhandler psykiatri, været særlig interessant for ham.

Brian Spieser: Den vigtigste hospitalsmesse i Danmark

For teamet hos KEN Hygiene Systems A/S er udstillingen i forbindelse med FSTA’s Årskonference den vigtigste hospitalsmesse i Danmark. Det forklarer Brian Spieser, som i mere end 20 år har arbejdet med salg for forskellige leverandører af hospitalsudstyr og nu er hos den fynske virksomhed, i daglig tale KEN, som udvikler, producerer og sælger desinfektionsudstyr fra sin base på Fyn.

”Årskonferencen er en rigtig god ramme for at møde alle de relevante beslutningstagerne fra hospitalerne og de projekterende rådgivere,” siger Brian Spieser og fortsætter:

”Her er både plads til videndeling og til at hygge sig med hinanden. Branchen for hospitalsteknik er en meget lille branche, så de fleste af os kender hinanden i forvejen. Men det er godt at have Årskonferencen som en fælles referenceramme og for at styrke vores relationer.”

Brian Spieser har med glæde noteret sig, at FN’s Verdensmål og bæredygtighed er et af de gennemgående temaer på årets konference:

”Jeg er glad for, at bæredygtighed og life-cycle-cost er ved at finde indpas i hospitalsprojekterne. Som lokal leverandør med en stor dansk udviklingsafdeling og dansk produktion har KEN mulighed for at lave løsninger, som er rigtig fornuftige både miljømæssigt og økonomisk, når man ser på hele livscyklussen.”