Kolding Sygehus

 

Projektperiode: 2009 – 2017

Budget: 912,2 mio. kr.

Nuværende fase: 3, Projektforslag

Beskrivelse af projektet:

Frem til 2017 bliver Kolding Sygehus udbygget og renoveret for at skabe de mest optimale rammer for sygehusets nye rolle som Akutsygehus.

Siden 2009 har sygehuset blandt andet opført et Mor-Barn Center, et nyt kapel og en helikopterlandingsplads. Når byggeriet står færdigt har Kolding Sygehus også fået en ny Fælles Akutmodtagelse, velkomstområde og hovedindgang, P-hus med over 400 pladser og en sengebygning med plads til 193 enestuer med eget bad og toilet samt 9 to-sengsstuer. I en del af sengebygningen etableres et dagshospital, hvor det endelige antal senge ikke er fastlagt. Derudover er Operationsgangen, Røntgenafdelingen og Sterilcentralen også blevet udvidet.

Visionen for de fysiske rammer på Kolding Sygehus er et hus, hvor patienten er æresgæst. Ankomsten er forberedt, opholdet foregår i rammer, der indgyder ro og tryghed, og der bliver sørget for en god helhedsoplevelse.

Kontaktperson: Projektchef Kenneth Holm; Kenneth.Holm@rsyd.dk

Kommende udbud: Løbende – mindre udbud

Finansieres af: Kvalitetsfonden og Region Syddanmark

Rådgivere: Hospitalitet og Lise Aagaard (udarbejdelse af generalplan) Totalrådgiver: NIRAS A/S. Underrådgivere: CREO, Schmidt, Hammer og Lassen Architects, Balslev, GBL.

Tilsagn om tilskud fra Kvalitetsfonden: Endeligt tilsagn og godkendt udbetalingsanmodning

 

Læs mere om projektet her.