Nyt om sygehusene

I FSTA ønsker vi at videndele i ordets fineste betydning. Vi vil meget gerne dele vores viden og erfaringer med medlemmer og andre interesserede.

Her kan du læse nyheder og indlæg fra FSTA om nye løsninger og udfordringer inden for sygehusteknik og -arkitektur.

Du kan også byde ind med egne nyheder og synspunkter om sygehusteknik, arkitektur, drift, planlægning, udfordringer og løsninger.

Send dit indlæg til bestyrelsen på info@fsta.dk – vi er interesseret i alle former for indlæg, dog undtagen produktmarkedsføring.

19
Jan
2022

FSTA – Bestyrelse 2021-2022

FSTA – Bestyrelse 2021-2022

I forbindelse med Årsmødet på Hotel Nyborg Strand, afholdt FSTA den første fysiske generalforsamling siden Corona umuliggjorde større forsamlinger i vinteren 2020. På generalforsamlingen den 29. september 2021 var der udskiftning på et par bestyrelsespladser.

19
Aug
2020

Generalforsamling i november

Generalforsamling i november

FSTA tilstræber at afholde den niende ordinære generalforsamling til november 2020, hvor alle medlemmer inviteres til at deltage.    Vi giver besked på hjemmesiden, LinkedIn og direkte til medlemmer, så snart vi har fastlagt dato, tid og sted for generalforsamlingen. Brug vores fagnetværk Vidste du, at FSTA har fagnetværk inden for elinstallationer, medicinske gasser, ventilation, commissioning, kritisk ...

13
Aug
2020

FSTA udskyder kommende fagnetværksmøder

FSTA udskyder kommende fagnetværksmøder

Vi er kede af at måtte meddele, at vi i FSTA´s bestyrelse har besluttet at aflyse kommende netværksmøder i alle fagnetværk.  Det drejer sig om netværksmøderne i fagnetværkene medicinske gasser, elinstallationer, ventilation og commissioning. Grundet det stigende Coronasmittetryk i Danmark finder vi det ikke forsvarligt at afholde netværksmøder i den kommende tid. FSTA vender tilbage med forslag ...

Hent flere nyheder
03
Jul
2020

FSTA’s Årskonference 2020 er aflyst

FSTA's Årskonference 2020 er aflyst

Det er ærgerligt, at vi må meddele, FSTA’s Årskonference 2020 bliver aflyst. Selvom Danmark er på vej til en normalisering, gælder regeringens udmeldinger om forbud mod store forsamlinger fortsat. FSTA’s bestyrelse har derfor vurderet, at det giver for mange usikkerheder i planlægningen og gennemførelsen af Årskonferencen. Hvert år deltager omkring 300 professionelle aktører på FSTA’s ...

11
Mar
2020

FSTA udskyder alle kommende møder

FSTA udskyder alle kommende møder

Grundet den udbredte coronavirus, og Sundhedsstyrelsens seneste anbefalinger om afholdelse af arrangementer, ser vi os nødsaget til at udskyde alle kommende møder i FSTA’s fagnetværk indtil coronavirussens risiko er aftagende. Foreløbigt er der tale om det tredje netværksmøde i FSTA’s fagnetværk om commissioning i sygehusbyggeri samt det næste gå-hjem-møde på Bispebjerg Hospital. ”Vi er ærgerlige over, at ...

24
Oct
2019

Dine forslag: Årskonferencen 2020

Dine forslag: Årskonferencen 2020

Planlægningen til FSTA’s Årskonference i 2020 er så småt gået i gang. Bestyrelsen i FSTA opfordrer medlemmer og andre med interesse i drift, teknik og byggeri på landets hospitaler til at dele ønsker, idéer og forslag til interessante indlæg og indlægsholdere.

24
Oct
2019

Sådan gik Årskonferencen 2019

Sådan gik Årskonferencen 2019

I år deltog omkring 300 deltagere, udstillere og studerende på FSTA’s Årskonference, der fandt sted på Hotel Nyborg Strand den 2.-4. oktober 2019. De mange faglige indlæg og udstillingsstande gav rig mulighed for at udveksle ny viden og erfaringer forskellige faggrupper imellem.

24
Oct
2019

Ny bestyrelse i FSTA

Ny bestyrelse i FSTA

Omkring 100 personer deltog i FSTA’s ottende ordinære generalforsamling den 2. oktober 2019. På generalforsamlingen blev to nye medlemmer valgt ind i bestyrelsen. Læs mere og hent referatet fra generalforsamlingen.

03
Sep
2019

Studerende på Årskonferencen

Studerende på Årskonferencen

Forum for Sygehus Teknik & Arkitektur (FSTA) udlodder op til 10 gratis pladser til studerende til årskonferencen den 3. oktober, der finder sted på Hotel Nyborg Strand. Som studerende får du et unikt indblik i driften og den tekniske udvikling på de danske sygehuse gennem foredrag og udstillinger. På konferencen deltager omkring 300 professionelle aktører inden ...

09
Jul
2019

Tilmelding til Årskonference

Tilmelding til Årskonference

Du kan nu tilmelde dig FSTA’s Årskonference den 2.-4. oktober 2019, der finder sted på Hotel Nyborg Strand, ligesom du kan se programmet for årets konference.

20
Jun
2019

Vil du holde indlæg på kongres?

Vil du holde indlæg på kongres?

Den internationale pendant til FSTA, IFHE, afholder kongres i Rom den 23.-28. maj 2020. Kunne din virksomhed eller organisation tænke sig at holde et oplæg? FSTA uddeler et legat på 10.000 kroner, hvis din virksomhed eller organisation bliver udvalgt af IFHE som indlægsholder og er medlem af FSTA. Indsend dit abstract senest den 31. juli ...

07
May
2019

Kontrolskema: Medicinske gasser

Kontrolskema: Medicinske gasser

FSTA har med nye elektroniske skemaer forbedret kontrolprogrammet for medicinske gassystemer fra 2014. Det gør det nemt for den udførende entreprenør at indtaste data. Skemaerne indgår i det samlede KS-materiale for byggesagen.

07
May
2019

Gunnar Ørskov på Årskonferencen

Gunnar Ørskov på Årskonferencen

Foredragsholder Gunnar Ørskov skyder FSTA’s Årskonference i gang onsdag den 2. oktober 2019. Gennem humor giver han indsigt i menneskelige relationer med sin baggrund som erhvervspsykolog og organisationskonsulent.

03
Apr
2019

Stor succes med gå-hjem-møde

Stor succes med gå-hjem-møde

Mere end 90 deltagere fra landets hospitaler, rådgivnings- og installationsvirksomheder deltog i det første gå-hjem-møde om FSTA’s fagnetværk den 5. marts 2019. De forskellige fagnetværk arbejder på at sikre optimal teknisk hospitalsdrift og hensyn til hygiejne, og formålet med mødet var at dele viden fra arbejdet i de forskellige netværksgrupper.

06
Feb
2019

Ny protokol for dampautoklaver

Ny protokol for dampautoklaver

FSTA’s nationale styregruppe har netop offentliggjort protokollen med vejledende retningslinjer for validering af store dampautoklaver på landets hospitaler. Formålet er at sikre en høj patientsikkerhed, når det gælder rene og sterile instrumenter. Download protokollen nu.

06
Nov
2018

Dine forslag: Årskonferencen 2019

Dine forslag: Årskonferencen 2019

Planlægningen til FSTA’s Årskonference i 2019 er så småt gået i gang. Bestyrelsen i FSTA opfordrer medlemmer og andre med interesse i drift, teknik og byggeri på landets hospitaler at dele ønsker, idéer og forslag til interessante indlæg og indlægsholdere.

06
Nov
2018

Sådan gik Årskonferencen 2018

Sådan gik Årskonferencen 2018

I år deltog 258 deltagere, udstillere og studerende på FSTA’s Årskonference, der fandt sted på Hotel Nyborg Strand den 22.-24. oktober. De mange faglige indlæg og udstillingsstande gav rig mulighed for at udveksle ny viden og erfaringer forskellige faggrupper i mellem.

06
Nov
2018

Tak for stort fremmøde

Tak for stort fremmøde

71 personer deltog i FSTA’s syvende ordinære generalforsamling den 22. oktober 2018. I sin formandsberetning lagde Kaj Hyldgaard vægt på foreningens aktiviteter som temadage, fagnetværk og Årskonferencen, der støtter op om FSTA’s kerneformål om vidensdeling. Læs mere og hent referatet fra generalforsamlingen.

17
Sep
2018

Fagnetværk: Et stort aktiv i FSTA

Fagnetværk: Et stort aktiv i FSTA

Der er godt gang i FSTA’s fagnetværk om ventilation, el-installationer og medicinske gasser i relation til de danske sygehuse, hvor forskellige faggrupper finder fælles fodslag. Læs mere om, hvad der rører sig i de forskellige fagnetværk.

13
Sep
2018

Studerende på Årskonferencen

Studerende på Årskonferencen

Studerende som læser til arkitekt, diplomingeniør, maskinmester eller andet inden for teknologi og byggeri på hospitalsområdet har mulighed for at få en gratis dagsbillet til FSTA’s Årskonference 2018. Læs mere om, hvordan du eller jeres praktikanter kommer i betragtning.

11
Apr
2018

Medlem til int. hospitalskongres

Medlem til int. hospitalskongres

FSTA sender et af vores medlemmer til international hospitalskongres i Australien. Jakob Søholm fra Grundfos BioBooster er nemlig blevet udvalgt som oplægsholder på verdenskongressen, hvor han skal dele sine erfaringer om en mere bæredygtig og decentral håndtering af spildevandsrensning på hospitaler.

11
Apr
2018

Årskonferencen åbnes med humor

Årskonferencen åbnes med humor

Humoristen Rune Green åbner ballet om mandagen, når FSTA’s Årskonference løber af stablen den 22.-24. oktober 2018 på Hotel Nyborg Strand. Humor har nemlig indflydelse på arbejdsglæden, og Rune Green vil klæde os på til at bruge mere humor i hverdagen.

11
Apr
2018

Hospital: Styr på ejerskab af data?

Hospital: Styr på ejerskab af data?

Hospitalsledelsen skal have styr på ejerskabet af data. Det var en af hovedpointerne fra FSTA’s temadag den 31. januar 2018, der satte fokus på, hvordan Bygnings Informations Modellering (BIM) og Data Management kan bruges til både drift af hospitalerne og tilgangen til byggeri.