Commissioning

Der tales og skrives meget om commissioning i sygehusbyggeri – både i forhold til igangværende og kommende byggeprojekter.

Der er meninger om for meget commissioning i sygehusbyggeri – “det koster jo på den korte bane”. Samtidig er der meninger om for lidt commissioning i sygehusbyggeri – “det koster jo på den lange bane”.

Nogle mener, at gældende DS 3090 skal følges slavisk fra sygehusbyggeriets ideoplæg til fem års gennemgang. Nogle mener, at commissioning skal tilpasses mere pragmatisk til vilkårene for det aktuelle sygehusbyggeri. Og hvordan er det lige med DGNB-certificering – har vi glemt, at commissioning-processen også indgår her?

Der er mange holdninger og tilgange til commissioning i sygehusbyggeri. Derfor har FSTA etableret et fagnetværk, hvor formålet er erfaringsudveksling mellem bygherre, commissioning-ledelsen og commissioning-deltageren med fokus på driftsoptimering, et velfungerende sygehusbyggeri og udvikling af en kompetent driftsorganisation.

Fagnetværket er åbent for alle FSTA-medlemmer og er særligt relevant for entreprenører, rådgivere og bygherrer.

Har du lyst til at være en del af fagnetværket, kan du kontakte Jesper Tanggaard, der er tovholder på fagnetværket om commissioning i sygehusbyggeri. Til daglig er Jesper Senior Chief Consultant hos Rambøll.

No event found!