Til nyheder/artikler

Formandsskifte i FSTA – skulder ved skulder

Efter 9 år på formandsposten i FSTA giver Kaj Hyldgaard Olsen stafetten videre til den nye formand Søren Kusk Godiksen. Ambitionerne om at udvikle et tværfagligt og mere erhvervsorienteret forum er indfriet og nu sættes der mere fokus på nyhedsformidling og fagnetværkene.

Af Merete Irner Bugge

 

Vi havde sat den afgående og den nye FSTA-bestyrelsesformand i stævne torsdag d. 21. september på FSTA’s årskonference på Nyborg Strand – en travl konferencedag spækket med mange spændende indlæg og debatter.

På det konstituerende bestyrelsesmøde efter den årlige generalforsamling onsdag d. 20. september blev Søren Kusk Godiksen, Sektionsleder på Regionshospitalet Randers valgt til ny formand, da Kaj Hyldgaard Olsen, Teknisk Koordinator hos Region Nordjylland, ikke ønskede at genopstille.

 

FSTA er en platform med høj faglighed og viden på tværs af faggrupper

Forum for Sygehus Teknik og Arkitektur blev stiftet tilbage i marts 2011 af en gruppe initiativtagere med faglig interesse inden for det danske sundheds- og hospitalsvæsen – heriblandt Kaj Hyldgaard Olsen. FSTA udsprang af FSD, Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark, og med etableringen af FSTA søgte man at bringe den høje faglighed videre og udvikle foreningen i en mere erhvervsrettet retning samt at inkludere alle de relevante interessegrupper.

”I dag har vi i FSTA langt større fokus på at dele viden og erfaringer på tværs af alle interessegrupper, som er hospitalsansatte inden for teknik, udstyrsleverandører, rådgivere, entreprenører, arkitekter og projektfolk. Populært sagt er det de faggrupper, der skal samarbejde på den enkelte byggeplads og i den daglige drift, som er repræsenteret her på en fælles platform i FSTA”, fortæller Kaj Hyldgaard Olsen.

I dag tæller FSTA 145 medlemsvirksomheder, men ofte er der flere individuelle medlemmer fra samme virksomhed eller hospital, og ifølge Kaj Hyldgaard er det vigtigt, at stort set alle hospitaler såvel de store supersygehuse som regionshospitalerne og de lokale sygehuse er repræsenteret i netværket, da det giver en vigtig balance i vidensdeling og fagområder.

 

Fokus på nyhedsformidling og fagnetværk

Søren Kusk Godiksen overtager nu stafetten og fører de gode FSTA-visioner videre og vil i fremtiden sætte mere fokus på nyhedsformidling og på at styrke fagnetværkene.

”FSTA er bygget op omkring de tre grundpiller: Nyhedsformidling, Fagnetværk og FSTA-årskonferencen, som er fundamentet for vores arbejde i bestyrelsen. Kaj har lavet et fantastisk stykke arbejde i foreningen, så det er en velsmurt maskine, jeg overtager, hvor der er plads til at starte nye tiltag op. Vores nye website med nyhedsportalen som omdrejningspunkt er netop gået i luften, og er et af de fokuspunkter, vi gerne vil sætte mere ind på, forklarer Søren Kusk Godiksen og fortsætter:

”Desuden vil vi også sætte mere fokus på de faglige netværk. Vi har seks forskellige fagnetværk pt., og der er interesse for at oprette flere i fremtiden. Vi skal være nysgerrige på hvordan vi kan understøtte netværkene bedre og sætte mere klare rammer, så vi får nogle velfungerende og aktive netværk, og så det også bliver lettere at være tovholder i netværkene”, pointerer Søren Kusk Godiksen.

Fagnetværkene tæller fra 20 til 35-40 medlemmer og er videns-fora, der drives og udvikles på baggrund af deres høje faglighed, og hvor nye løsninger, teknologier, standarder og vejledninger inden for teknik og hospitalsdrift drøftes.

 

FSTA-konferencen oplever deltager- og udstillerrekord

FSTA-konferencen, som i år blev afholdt for 13. gang, forløb rigtig godt og havde et tætpakket program med interessante indlæg og et indbydende udstillingsområde, hvor virksomhederne præsenterede deres nye løsninger og produkter til hospitalsdrift. En af konferencens mere underholdende indslag var ”Line & Monopolet”, hvor der var stor opbakning til debatten. Her kunne konferencedeltagerne indsende forskellige dilemmaer fra deres arbejdsmæssige dagligdag.

”Det er glædeligt at konstatere, at vi har sat deltagerrekord og udstillerrekord på konferencen i år – med over 280 deltagere og 36 udstillere, og folk virker interesserede og glade. Denne konference er veletableret og et trækplaster for foreningens medlemmer, og det giver inspiration til, hvordan vi skal udvikle os videre. Vi skal måske have mere fokus på temadage og samlinger i fagnetværkene og i FSTA-regi i den øvrige del af året, hvor vi kan samles, og hvor der er mulighed for vidensdeling og den uformelle dialog”, tilføjer Søren Kusk Godiksen.

 

Tidligere formand ønsker mere balance i arbejds- og familieliv

Det er en tilfreds og glad afgående formand, som nu giver stafetten videre:

”Jeg synes, at vi har fået indfriet de ambitioner og mål, som vi satte os i bestyrelsen. Derfor synes jeg, at timingen er optimal til at give stafetten videre til Søren, som jeg er overbevist om vil føre foreningen udmærket videre med nye ideer og tiltag. Det har været nogle spændende og meget aktive år i FSTA, og jeg ønsker nu lidt mere balance i mit arbejdsliv og mere tid til min familie”, slutter Kaj Hyldgaard Olsen.