Til nyheder/artikler

Nicolaj Rosborg Lagoni om Årskonferencen 2023

De relevante faggrupper, der er involveret i sygehusteknik og -drift var repræsenteret på FSTA’s årlige konference i dagene 20. – 22. september 2023. Vi fik mulighed for at interviewe nogle af deltagerne fra de forskellige faggrupper for at høre om deres oplevelser og indtryk af konferencen.
De var alle enige i, at muligheden for at mødes, dele viden og have en uformel dialog med de forskellige fagpersoner, kollegaer og øvrige deltagere var en af konferencens helt store styrker.
Læs her nogle af Nicolaj Rosborg Lagonis kommentarer og indtryk fra konferencen:

Af Merete Irner Bugge

 

Nicolaj Rosborg Lagoni, maskinmester-studerende på Viborg Maskinmesterskole

Nicolaj Rosborg Lagoni er på sit sidste semester på maskinmesteruddannelsen på Aarhus Maskinmesterskole i fjernundervisning og er i disse måneder i praktik på Regionshospitalet Viborg. Nicolaj kendte ikke til FSTA, men hans kollega Christina mente, at det kunne være spændende for Nicolaj at deltage og anbefalede at søge en gratis studie-billet til konferencen.

”Jeg synes, det er rigtig godt at komme ud og møde leverandørerne og andre fra hospitalssystemet. Jeg er jo i 10 ugers praktik på Viborg og får i disse uger et godt indblik i hospitalsområdet”, fortæller Nicolaj.

 

Temaindlæg med to spor er optimalt

De to spor med temaindlæg synes Nicolaj fungerer rigtig godt:

”Man kan vælge imellem det mere strategiske spor og det mere faglige/operative spor. Jeg synes, det strategiske spor er interessant – og specielt som studerende. Jeg kommer jo fra det operative niveau på hospitalet, så det er godt som studerende at se det hele i et lidt større perspektiv, og det kan også give inspiration til hvilken retning jeg skal gå, når jeg er færdig med min uddannelse”, uddyber Nicolaj.

 

Udstillerne tager godt imod de studerende

Nicolaj arbejder bl.a. med ventilationsanlæg i sin praktikperiode:

”Camfils filtre, som jeg kender fra min hverdag, indgår f.eks. i ventilationsanlæggene på hospitalet, og virksomheden udstiller jo her på messen. Så det er spændende at få sat ”ansigt” på nogle af de leverandører, jeg har været i kontakt med”.

Udstillerne er meget positive, når de hører at Nicolaj er studerende: ”Man bliver taget seriøst, og det er også klogt af dem. Vi kan jo blive deres fremtidige kunder eller samarbejdspartnere”, siger Nicolaj og smiler.